PROLOGIS Kft. új irodái, MILLENIUM TOWER II.

  • nincs letölthető pdf.
  • tovább...

cimkék:  belsőépítészet , építészet , 2008

PROLOGIS Hungary Management Kft. új irodái, MILLENIUM TOWER II.

bővebb információért kattintson a + ikonra

Tervezés időszaka: 2008 első félév
Építés időszaka: 2008 második félév
Volumen: 800 m2

KONCEPCIÓ:
A világviszonylatban és a hazai piacon is meghatározó logisztikai terület, és létesítmény fejlesztő PROLOGIS új belvárosi iroda kiépítését határozta el. A magasra pozícionált elhelyezkedési, építészeti igények kielégítésére a város központjához közel fekvő, a TRIGRÁNIT Zrt. által fejlesztett Millennium Városközpontban, pazar dunai panorámával rendelkező új irodaépület legfelső szintjére esett a választás. Az elvárt új munkakörnyezet a cég dinamikus, lendületes munkastílusához igazodik, de kifejezi a sikeres működést, és reprezentálja a társaság presztízsét.

A belsőépítészeti koncepció az épület kivételes panoráma adottságait kiaknázva beemeli a folyamatosan változó város képét a belső térbe. Ezért a térszerkezetében középfolyosós kialakítás a logikus és szükséges szeparációk, és funkciók biztosítása mellett maximális látványi kapcsolatra törekszik az egyes részek egymás, valamint a külső közötti viszonylatában. Az együtt dolgozó team-ek és vezetők kapcsolata közvetlen és hatékony. Az ügyfelek által látogatott területek, tárgyalok a recepcióhoz közel, a súlypontban vannak. A munkatársak egymás közötti kommunikációját ösztönző és segítő nyitott, informális terek, – konyha, lobby, automatizált archívum – a közlekedőterek kiemelt bővületei és megkerülhetetlenek.

A belső terek látvány és funkció szempontjából a teraszokon „folytatódnak”, és így szintén fontos munka és találkozási helyek. A koncepcióhoz igazodó anyaghasználatban a transzparenciát megteremtő üvegfelületek ridegségét a nemes fa, bőr, és minőségi vinyl falbevonatok és egyéb burkolatok , ill. meleg szín tónusok ellensúlyozzák. A mobiliák a magas esztétikai és ergonómiai követelményeket kielégítő bútorcsaládokból kerültek kiválasztásra.

tervezők:
Sárközi Csaba
Tubákos Ádám

munkatársak:
Mészáros Ferenc
Császár Szabolcs
Veszely Viktória